(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Třešňová bublanina
Potřebné ingredience
2 vejce, 220 g přáškového cukru, 70g másla, citronova kůra, 350g hl. mouka, 1/2 prášku do pečiva, 1/4l mléka (na větší plech)
Postup přípravy
Vejce,cukr, máslo utřeme, pak přidáme citronovou kůru, mouku s prdopem a mléko..nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme cca 40 minut na stupeň 3-4.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
macek33
(upraveno)
23. 6. 2009, 20:56
Výborná buchta včera jsem ji upekla a dnes už není ani drobeček všechnu jsme ji a teď rychle
Kikina1
(upraveno)
17. 7. 2006, 10:11
Evelí, dostala jsem třešně, tak zkusím vaší bublaninku. Všechny buble co znám (a co tu také jsou uvedené), tak jsou ze šlehajdy a polohrubé mouky, vy jediná máte z hladké mouky, máte třené těsto s máslem a jen dvě vajíčka. Sice mám trochu z té hladké mouky strach, aby to nebylo jakoby slité, ale přesto vyzkouším a pak napíšu, jak se povedlo Zdravím MK
Evelii
(upraveno)
18. 7. 2006, 19:45
@Kikina1
jediné co mi na ní trošku vadilo je,že není taková nadýchaná jako dělala moje babička...snad Vám bude chutnat